Politica de confidențialitate

Scopul acestei Politici de confidențialitate

Studio Moderna SA, Splaiul Independentei, nr. 319 L, Cladirea Paris, corp A1, parter, Bucuresti, sector 6 (»Studio Moderna«) pune preț pe încrederea dumneavoastră, pe care ne-ați demonstrat-o oferindu-ne datele cu caracter personal. Și promitem să tratăm aceste date în conformitate cu politica de confidențialitate, cu legile în vigoare și cu dorințele dumneavoastră. Folosim datele cu caracter personal pentru a vă procesa comenzile, pentru a vă trimite prin e-mail știrile la care v-ați abonat și pentru a vă contacta prin alte mijloace, în cazul în care vă dați consimțământul. În același timp, folosim datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a ne îmbunătăți produsele și experiența dumneavoastră atunci când faceți cumpărături de la noi prin orice canal de vânzare.

Această Politică de confidențialitate se aplică odată cu procesarea datelor cu caracter personal care sunt colectate online, precum și pentru datele cu caracter personal colectate prin alte canale (telefonic, în magazin, concursuri cu premii, dacă nu se specifică altfel).

Această Politică de confidențialitate are scopul de a vă oferi o imagine clară a modului în care procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le oferiți, a devotamentului nostru de a le proteja, a drepturilor dumneavoastră și a opțiunilor pe care le aveți la dispoziție de a controla datele dumneavoastră cu caracter personal și a vă proteja dreptul la intimitate.

Ce sunt datele cu caracter personal și alți termeni folosiți?

„Datele cu caracter personal” sunt orice tip de informații care ține de dumneavoastră și care vă identifică personal, fie singure, fie în combinație cu alte informații aflate la dispoziția noastră. Studio Moderna va colecta diferite date cu caracter personal despre dumneavoastră, pe care ni le furnizați, inclusiv istoricul achizițiilor personale. Studio Moderna nu va colecta nicio categorie specială de date cu caracter personal (decât dacă se specifică altfel).

„Știri prin e-mail” sunt acele știri electronice care includ știri cu scop informațional, oferte, evenimente, promoții și orice alte știri pe care Studio Moderna dorește să vi le comunice;

„Procesatorii contractuali” sunt partenerii cu care Studio Moderna a semnat înțelegeri și care procesează datele cu caracter personal numai în numele Studio Moderna și care nu le divulgă către terți.

„Site web” se referă la toate paginile Studio Moderna, care includ:

Cum și ce date cu caracte personal colectăm?

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt colectate prin:

  • Abonare la știri prin e-mail - unde fiecare utilizator se abonează la știri prin e-mail, care includ știri cu scop informațional, oferte, evenimente, promoții și orice alte știri pe care Studio Moderna dorește să vi le comunice;
  • Comandă (prin internet sau telefonic) - atunci când comandați produse, trebuie să ne oferiți datele dumneavoastră cu caracter personal pentru ca să vă putem procesa comanda;
  • Înregistrare - Studio Moderna vă oferă posibilitatea de a vă înregistra, astfel încât să nu fie nevoie să introduceți informațiile de livrare de fiecare dată când comandați un produs. Înregistrarea nu este necesară pentru achiziții și este alegerea dumneavoastră dacă doriți să vă înregistrați sau nu;
  • Concursuri cu premii - diferite date cu caracter personal sunt colectate prin intermediul concursurilor cu premii, care pot avea termeni și condiții suplimentare, așa cum sunt definite aici. Vă rugăm să consultați termenii și condițiile fiecărui concurs cu premii, înainte de a participa;
  • Echipa noastră de vânzare cu amănuntul: în cazul în care doriți, puteți să vă oferiți datele cu caracter personal și echipei noastre de vânzare cu amănuntul. Desigur, acest lucru nu este necesar pentru a face o achiziție.

În funcție de ce date cu caracter personal doriți să ne oferiți și la momentul achiziționării sub orice formă sau mod de colectare a datelor cu caracter personal, datele colectate de la dumneavoastră pot fi:

  • Adresa e-mail;
  • Prenumele;
  • Numele;
  • Adresa;
  • Codul poștal și orașul;
  • Numărul de telefon (fix și/sau mobil);
  • Data nașterii;
  • Sexul.

Când utilizați site-ul nostru (înregistrare, comandă...), browser-ul trimite informații despre dumneavoastră prin intermediul serverelor noastre, inclusiv adresa dumneavoastră IP, data și ora vizitei și informații despre timpul petrecut pe site-ul nostru, URL-ul de referință (site-ul de la care ați venit); paginile pe care le-ați vizitat pe site-urile noastre; și informații despre dispozitiv și browser (de ex., tipul și versiunea browser-ului, sistemul de operare).

În plus, este posibil să colectăm anumite date prin intermediul modulelor cookie și a altor dispozitive asemănătoare. Dați clic aici pentru a consulta politica noastră privind modulele cookie pentru mai multe informații despre modul de utilizare a modulelor cookie și a dispozitivelor asemănătoare.

Atunci când folosiți site-urile noastre, puteți, de asemenea, să vă activați informațiile privind locația. Toate browser-ele vă vor întreba dacă sunteți de acord cu partajarea acestor informații. Prin urmare, numai în astfel de cazuri informațiile dumneavoastră de locație vor fi comunicate către Studio Moderna (de ex., „găsește cel mai apropiat magazin”.

Cum folosim datele dumneavoastră cu caracter personal?

Procesarea unei comenzi

În cazul în care ați comandat Produse de la Studio Moderna, vom folosi datele dumneavoastră cu caracter personal cu scopul de a vă expedia produsele comandate și cu scopul de a vă contacta cu privire la starea comenzii prin e-mail, telefonic sau în alt mod. Acest lucru se va face cu scopul de a pune în aplicare acordul de achiziție. De asemenea, vom transmite datele dumneavoastră cu caracter personal către serviciul de livrare și depozit, astfel încât comanda dumneavoastră să poată fi expediată și livrată la adresa dumneavoastră de livrare. Procesăm datele cu caracter personal în acest mod pe baza acordului de achiziție pe care l-am încheiat cu dumneavoastră.

De asemenea, este posibil să folosim vârsta dumneavoastră pentru a verifica dacă aveți vârsta necesară pentru a încheia un acord de achiziție valabil și dacă suntem în drept să vă procesăm datele cu caracter personal. Folosim datele cu caracter personal în acest mod pe baza obligațiilor legale.

Furnizarea serviciului de relații cu clienții

În cazul în care ne contactați prin Departamentul de Relații cu Clienții sau prin alte departamente prin e-mail, telefon, chat (în site-urile noastre sau pe site-urile de social media), vom procesa datele dumneavoastră cu caracter personal, inclusiv informațiile despre comandă și istoricul comenzilor, pentru a rezolva solicitarea și a vă oferi cel mai bun serviciu posibil. Vom procesa aceste date cu caracter personal într-un mod necesar pentru performanța contractului cu Studio Moderna sau dacă obligațiile legale ne-o cer.

Comunicare personalizată cu dumneavoastră

  • În cazul în care v-ați abonat la știrile noastre prin e-mail și, prin urmare, v-ați exprimat dorința de a primi știri prin e-mail și ați acceptat Politica noastră de confidențialitate, vă vom trimite comunicări personalizate prin e-mail, pe baza consimțământului dumneavoastră;
  • În cazul în care v-ați dat consimțământul (fie online, fie telefonic sau în magazinele fizice) pentru comunicare personalizată, este posibil să comunicăm cu dumneavoastră telefonic, prin SMS, e-mail sau cataloage tipărite.
  • De asemenea, este posibil să vă trimitem cataloage tipărite pe baza interesului legitim
  • În cazul în care ați achiziționat un produs și ne-ați oferit adresa dumneavoastră de e-mail în timpul procesului de achiziție, este posibil să folosim acea adresă de e-mail pentru a vă trimite știri electronice privitoare la produse sau servicii similare. Vă punem la dispoziția opțiunea de a renunța și a dezabona de la toate știrile electronice viitoare în cazul e-mail-ului de confirmare a comenzii și în fiecare e-mail următor cu materiale promoționale pe care îl primiți de la noi.
  • Pentru a asigura o experiență de achiziție mai bună, este posibil să vă trimitem oferte cu produse care sunt personalizate după preferințele dumneavoastră. Acest tip de personalizare se bazează pe achizițiile și acțiunile dumneavoastră anterioare, pe site-urile noastre, și este realizat pe baza interesului legitim.

De asemenea, putem folosi datele dumneavoastră cu caracter personal cu scopul de a retargeta și afișa reclame. Este posibil să vă procesăm datele cu caracter personal pe baza interesului legitim al Studio Moderna, exceptând cazul în care ați refuzat orice tip de comunicare personalizată din partea Studio Moderna. Desigur, puteți face aceasta în orice moment. Retargetarea și afișarea reclamelor realizată prin modulele cookie este conformă cu Politica noastră privind modulele cookie.

Analiză

Studio Moderna va folosi datele dumneavoastră cu caracter personal, de asemenea, pentru analiză și cercetare (acestea vor fi întreprinse, oricând e posibil, în mod anonimizat, folosindu-se  pseudonime), lucru necesar cu scopul interesului nostru legitim și ținând cont de clienții noștri și preferințele dumneavoastră, pentru a identifica modele și tendințe, pentru a îmbunătăți experiența de utilizator, pentru a furniza informații, conținut și oferte adaptate nevoilor dumneavoastră, pentru cercetare generală și în scopuri statistice și de raportare agregată, pentru dezvoltarea de noi produse și servicii, pentru a monitoriza performanța produselor și serviciilor existente și a ne îmbunătăți tehnologia, pentru a putea să vă trimitem mesaje de marketing și să afișăm reclame online personalizate.

Vă partajați datele cu caracter personal?

Procesatori contractuali

Respectăm încrederea pe care ne-ați acordat-o transmițându-ne datele dumneavoastră cu caracter personal și nu le vom transmite nimănui pentru a fi utilizate de terți în scop propriu. Cu toate acestea, este posibil să vă transmitem datele cu caracter personal procesatorilor noștri contractuali, de ex. pentru livrarea produselor dumneavoastră (depozitul nostru, serviciul de livrare), celor care realizează comunicarea personalizată (tipografii, serviciu de livrări) etc. cu care avem acorduri scrise privitor la procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal cu singurele scopuri definite mai sus.

Social Media

Site-urile Studio Moderna vă pot oferi plug-in-uri sociale pentru diferite rețele de socializare. În cazul în care alegeți să interacționați (înregistrându-vă un cont folosind social media), activitatea dumneavoastră pe site-urile sau prin intermediul aplicațiilor noastre poate fi, de asemenea, disponibilă acelei rețele sociale, pe baza politicilor de confidențialitate pe care le-ați acceptat când v-ați înregistrat în respectiva rețea. În cazul în care nu doriți să transmiteți acele informații, vă rugăm să vă dezautentificați de pe astfel de rețele sociale.

Cu autoritățile

În eventualitatea oricărei solicitări din partea autorităților legale sau de drept și dacă este necesar în scopul unui proces legal, anchetă etc., Studio Moderna poate să transmită datele dumneavoastră cu caracter personal către aceste autorități.

Cu consimțământul dumneavoastră

În plus față de cele de mai sus, Studio Moderna poate să transmită datele dumneavoastră cu caracter personal numai cu consimțământul dumneavoastră prealabil privitor la cine (ce companie) și cu ce scop vă putem transmite datele cu caracter personal. Totuși, aceasta nu este o practică standard care s-ar putea aplica pe viitor.

Cum vă protejăm datele cu caracter personal?

Studio Moderna lucrează eficient la implementarea tehnicilor adecvate și a măsurilor de securitate organizațională, pe baza evaluării de risc întreprinse, pentru a se proteja împotriva oricărei procesări neautorizate sau ilegale și împotriva oricăror pierderi, distrugeri sau daune accidentale.

În plus, nu vom transmite datele dumneavoastră cu caracter personal către țări terțe (țări nemembre UE), cu excepția cazului în care au fost luate unele precauții adecvate în conformitate cu legislația în vigoare.

Am vreun drept?

Bine înțeles. Puteți solicita să vă exercitați drepturilor de mai jos în orice moment, fără niciun cost.

Retragerea consimțământului

În cazul în care doriți să limitați comunicarea din partea Studio Moderna la doar anumite canale de comunicare sau chiar la toate, o puteți face în orice moment fie prin e-mail la dpo.ro@studio-moderna.com, fie contactându-ne telefonic la 021.301.72.72.

Mai mult decât atât, vă puteți dezabona de la comunicările noastre prin e-mail dând clic pe link-ul de dezabonare aflat în antetul sau subsolul fiecărui e-mail promoțional trimis de Studio Moderna.

Puteți, de asemenea, să ne scrieți la această adresă de e-mail: dpo.ro@studio-moderna.com

Puteți chiar să apelați numărul nostru pentru dezabonare: 021.301.72.72

În felul acesta, veți renunța să mai primiți e-mail-urile și/sau comunicările noastre prin alte canale: SMS, tipărituri, cataloage.

Vom face tot posibilul să anulăm consimțământul dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil. Datorită caracterului specific al procesului de afaceri și a limitărilor tehnice, este posibil ca în termen de 15 zile de la data dezabonării, să continuați să primiți un e-mail cu oferte de marketing și alt tip de conținut de la Studio Moderna. (În acest caz, e-mail-ul a fost deja trimis sau se află în fază de trimitere.) Ne cerem scuze în avans și vă rugăm să fiți înțelegători.

Accesarea, ștergerea și corectarea datelor cu caracter personal

În cazul în care aveți un cont înregistrat, puteți verifica anumite date cu caracter personal despre dumneavoastră, dacă vă autentificați. Cu toate acestea, pentru a avea acces la toate datele cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați trimițându-ne un e-mail la dpo.ro@studio-moderna.com  și noi vă vom trimite o copie a tuturor datelor cu caracter personal pe care le procesăm despre dumneavoastră. Aceste date cu caracter personal vor fi furnizate într-o formă prelucrabilă electronic, care poate fi transferată către un terț la solicitarea dumneavoastră.

Puteți, de asemene, să solicitați în orice moment corectarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal trimițând un e-mail la dpo.ro@studio-moderna.com.

Cât timp veți păstra datele mele cu caracter personal?

Vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal cât timp ne permite legea sau până când avem consimțământul dumneavoastră. Cu toate acestea, puteți în orice moment să cereți accesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal (exceptând cazul în care avem obligația de a procesa în continuare aceste date cu caracter personal).

Pot să primesc mai multe informații?

Puteți în orice moment să trimiteți întrebări, solicitări legate de datele dumneavoastră cu caracter personal, de modul în care să vă exercitați drepturile legate de datele cu caracter personal către responsabilul nostru cu protecția datelor, pe care îl puteți contacta la dpo.ro@studio-moderna.com.

În cazul în care preferați să ne contactați prin poșta tradițională, vă rugăm să trimiteți solicitarea la:

  • Studio Moderna SA,
    DPO,
    Splaiul Independentei, nr. 319 L, Cladirea Paris, corp A1, parter,
    Bucuresti, sector 6

Pentru orice nelămurire, puteți să contactați în orice moment ANSPDCP, autoritatea supervizoare în domeniul datelor cu caracter personal. Compania noastră SC STUDIO MODERNA S.A., cu sediul in Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 319 L, Corp A1, Parter, CUI 15065733, inregistrata la Registrul Comertului J40/12581/2002 este operator de date cu caracter personal inregistrat la ANSPDCP sub nr. 327.

Modificări ale acestei Politici

Studio Moderna dorește să respecte principiile și legislația recunoscută internațional privind datele cu caracter personal. În acest scop, dar și pe baza feedback-ului de la dumneavoastră, vom actualiza această Politică de confidențialitate pentru a ne sigura că nu conține greșeli și că cuprinde informațiile adecvate despre drepturile dumneavoastră și activitățile de procesare și că respectă legislația în vigoare și cele mai bune practici.

Este posibil să o modificăm din când în când pentru a o pune în acord cu evoluțiile și oportunitățile de marketing. În cazul în care vom face modificări semnificative, vă vom informa printr-o notificare pe site-urile noastre sau trimițându-vă pe e-mail Politica actualizată. În orice caz, varianta actualizată a Politicii va fi publicată întotdeauna pe acest site.

31.05.2018